Beleef- en Bewegingstuinen

Buro voor Groene Ruimtes heeft jarenlange ervaring in de “zorgwereld”. Zeer actueel is de kreet “Groen grijs en gelukkig”! Anders gezegd, een fraaie groene omgeving werkt zeer positief op de mensen die zorg nodig hebben. Beleven, bewegen  en genieten in een groene omgeving heeft direct invloed op de fitheid van cliënten zowel jong als oud.

De cliënten moeten lekker kunnen rondlopen en dwalen zonder begeleiding en genieten van herkenbare zaken van vroeger in kleur en geur. Ook prachtige bloemenborders en eventueel een moestuin of pluktuin en een fruithof spelen in op de belevingswaarde van veel ouderen. Ook insecten, vogels, waterornamenten, en bewegingstoestellen zijn belangrijke elementen in een beleef- en beweegtuin.

Er word al op diverse locaties in Drenthe en Friesland dankbaar gebruik gemaakt van de vele beweging- en belevingstuinen die Wilfried heeft ontworpen. Zorginstellingen als Treant, Alliade, Zuid-Oostzorg, Meriant, Tangenborgh en enkele private zorgeninstellingen maken dankbaar gebruik van onze diensten.