Villatuin

Een opdracht waar iedere ontwerper van droomt. Een jong gezin bouwt een prachtige villa op een eiland. Om daar een passende tuin bij te ontwerpen, die voldoet aan alle wensen, was een uitdaging die we graag aangingen.

Er kwamen ‘ontwerpkreten’ voorbij als stijlvol, Engelse sfeer, groen, rust, gezellig, zon en schaduw, terrassen, beschutting, uitzicht, toegankelijkheid, passend bij woning, ruim parkeren, spelen en privacy.

Gezien de beperkte ruimte, moesten duidelijke keuzes gemaakt worden. Grote gebaren, zoals een aantal grote bomen en daar waar het kon ruime bestrating en glooiende gazons, die hier en daar tot in het water lopen, geven een enorm ruimtelijk effect.

Via de brug komen we op een rondlopend entreeplein met parkeerruimte en aan weerszijden twee zilverlindes met ‘rhododendronwolken’. De beplanting bestaat hier vooral uit wintergroene soorten met grondbedekkende en bloeiende vaste planten.

Het zicht op het garageplein wordt beperkt door een soort ‘kronkel’ in de bestrating in combinatie met grote rhododendrons en bomen.

De achtertuin bestaat uit delen, een formele symmetrisch Engelse tuin compleet met trappen en borders. Grote terrassen passend in maat en schaal bij de woning geven prachtig zicht op de tuin en het achterliggende water.

De strakke vormen worden gebroken met weelderig bloeiende beplanting, aangevuld met bomen, die zorgen voor de nodige hoogte en sierwaarde in de verschillende seizoenen.

Het andere deel bestaat uit een soort speelbos met glooiende grasvelden.

Terug naar overzicht