Koninklijke onderscheiding voor Wilfried Reuvers

Wilfried Reuvers heeft voor zijn grote verdiensten voor de gemeenschap een koninklijke onderscheiding ontvangen.
De Aaldenaar werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Wilfried is zeer nauw als vrijwilliger Aalden en Zweeloo verbonden, is al jarenlang belangeloos actief in de lokale en regionale gemeenschap. De hoeveelheid tijd die hij besteedt aan allerlei activiteiten ten behoeve van de gemeenschap is op zich uitzonderlijk te noemen. Cruciaal hierbij is de rol die hij daarbij vervult. Bij opvallend veel initiatieven is de pro-actieve houding van Reuvers aanleiding voor de eerste aanzet.

Hoewel hij een eigen onderneming heeft, is hij niet commercieel richting zijn eigen leefomgeving. Hij zet zijn vakkennis in om de lokale omgeving te verbeteren en dorpsgenoten in beweging te krijgen en te enthousiasmeren om als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Hij verbindt de samenleving, jong en oud, allochtoon en autochtoon.Verder is hij al meer als 20 jaar actief als bestuurslid en jurylid in diverse organisaties in de groene sector, daarin is hij vooral bezig in het verbeteren van vakmanschap,kennis, imago en heeft een adviserende taak in het groene onderwijs.

Hij is een initiator, aanjager, ondersteuner en leider. Ook schuwt hij het niet om zelf de handen uit de mouwen te steken. Het is een signaal naar de nog jongere generatie dat dit type burgerschap onze maatschappij een beetje mooier maakt.

Zie ook:
Krant van Coevorden
Coevorden.nl