Dagbesteding kwekerij de Passiflora

Ruim 10 jaar geleden kruisten twee tuinhazen, die elkaar een beetje uit het oog waren verloren, opeens elkaars pad. De ene tuinhaas liep met een groepje mensen, waaronder een projectontwikkelaar over het terrein van Maartenswouden te Drachten, waar op het oude instellingsterrein een nieuwe woonwijk zou verrijzen. Wilfried vertelde dat hij één van de kanshebbers was om een groenplan voor deze wijk te maken. De andere tuinhaas vertelde dat hij al 20 jaar met veel enthousiasme mensen met een beperking begeleidde op een kwekerij van Talant, onderdeel van zorggroep Alliade.

De projectontwikkelaar werd aan zijn stropdas getrokken en toen zaten ze aan de koffie. Wilfried belooft dan dat hij ook voor onze groene oase in de woonwijk een schets zal maken en later wordt hij officieel betrokken bij de herinrichting van kwekerij De Passiflora.

Kortgeleden kreeg Passiflora nog een cadeautje van hem in de vorm van een ontwerp tekening voor de zintuig strelende belevingstuin. Het is geweldig om de ideeën van Wilfried uit te werken en de tuinen te zien groeien.

In september 2012 werd het nieuwe gebouw van architect Maarten van der Breggen geopend. In de nieuwe wijk heeft Passiflora nu voor de cliënten een prachtige multifunctionele plek, met verkoop van vaste planten en siergrassen uit eigen kwekerij. In de theetuin worden groepen ontvangen en een van onze cliënten verzorgt rondleidingen door het hele complex. Belangrijke onderdelen zijn ook de beleving- en pluktuin, de kapschuur, een bijentuin, het natuurpad, de borders bij het theehuisje, het vogelbos en de winkel met tuingerelateerde artikelen.

Juist voor mensen met een beperking is het belangrijk om in een prettige omgeving te werken. De ruimte in de natuur hebben ze nodig en door werken of juist niets doen in de bloemenweelde kan de balans hervonden worden. Laatst merkte een bezoeker op: “Wat ziet het er hier toch paradijselijk uit” .

Terug naar overzicht