Winnaar Tuin van het Jaar 2015

De woning van deze familie ligt als een kijkdoos op een hoge, historische zandkop. Vanuit de woning kun je in alle jaargetijden genieten van het erf en het omliggende landschap. Direct achter de woning ligt een eigentijds terras met rondom sterke, stevige tuinplanten, afgekaderd met strakke taxushagen. Zichtbaar vanaf dit terras is centraal voor de woning is een natuurlijke zwempoel aangelegd. Door middel van een doordacht spel van hoogtelijnen is een dynamisch landschap ontstaan, waarin het heerlijk toeven is voor zowel de bewoners als voor dieren en plantensoorten die er van nature voorkomen.

“Al vele jaren proberen wij visie en passie voor het groen uit te dragen en eindelijk hebben we hiervoor waardering gekregen van de vakjury”, reageerde Wilfried Reuvers na toekenning van de prijs. Het is voor het eerst in de historie dat een tuin- en landschapsontwerper uit de drie noordelijke provincies de prestigieuze competitie op zijn naam schrijft. De jury spreekt bij de winnende tuin van Reuvers Buro voor Groene Ruimtes over “een tuin die ruimte, rust, vrijheid en levenslust ademt. De sfeer werkt als een magneet. Je wilt blijven genieten van het uitzicht, de warme uitstraling en het po√ętische landschap. De tuin heeft geen harde begrenzing en loopt geruisloos over in de Drentse omgeving. Een tuin waar je heerlijk kan ravotten met huisdieren en kleinkinderen. Een weelderige wilde bloemen weide en glooiende heuvels geven je een magisch gevoel. Ontwerper en klant hebben samen een tuin bedacht die tegen relatief lage kosten is aangelegd en met zorgvuldig beheer ieder jaar mooier wordt. De tuin is onderhoudsvriendelijk met veel ruimte voor ontwikkeling en verwildering.

Opvallende elementen zijn overgang van woning naar besloten zithoek waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de natuurlijke zwempoel en het landschap er om heen. Het geheel is duurzaam en ecologisch opgezet met veel aandacht voor biodiversiteit en loopt naadloos over in het Drentse landschap. Het hele jaar door is wat in deze tuin te beleven.”

Nieuwsbericht en video Winnaar Tuin van het Jaar 2015

Terug naar overzicht