Tuin- en landschapsontwerp FoodBasics te Aalden

In 2012 hebben we ons samen met bewoners van Aalden nog ingezet om de ‘rotte plek Seubers’ op te knappen. Het stond in verschrikkelijk staat te wachten op een koper. FoodBasics ging de uitdaging aan. Er waren plannen voor kantoor en appartementen.

Begin 2015 hebben we als tuin en landschappers de eerste schetsen gemaakt, een thuiswedstrijd die we niet wilden missen. In een geweldige samenwerking met Jan Buining is er uiteindelijk een prachtige plek ontstaan naast de historische doorwaadplek aan de Aelderstroom (voorde).
Architect Wim van Dijk heeft een natuurlijk en groen ogend gebouw ontworpen dat zeer passend is op deze locatie. Daar omheen is een prachtige landschapstuin ontworpen en aangelegd met mooie, glooiende overgangen naar de omgeving. Dat alles maakt het of het er altijd al heeft gestaan ‘daar aan de beek’.

Ook mede door het zeer doordachte hoogte- en lijnenspel is er een dynamisch landschap ontstaan waarin het heerlijk vertoeven is voor zowel gebruikers als bezoekers en natuurlijk allerlei dier- en plantensoorten.

De tuin rondom het kantoor heeft een eigentijdse uitstraling met terras en weelderige fleur dat bestaan uit grassen, varens en vooral natuurlijk ogende beplantingen. Een zeer geslaagde overgang van kantoor … terras … tuin … landschap.