Terugblik

In 1993 was het zover: uit een gezin van ondernemers en middenstanders volgde Wilfried zijn hart. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hij zegde zijn baan op als project-werkvoorbereider bij een middelgroot hoveniersbedrijf en sprong in het diepe met een tuinontwerpbureau met een kantoor aan huis aan de Aelderstraat. Het was een slechte tijd om te beginnen. Door een tekort aan ontwerpwerk werd in het begin ook de aanleg erbij gedaan. Maar de combinatie van vakkennis en creativiteit wierp al gauw zijn vruchten af. Andere bedrijven werden benaderd en overtuigd dat ze beter het ontwerp en tekenwerk konden laten doen door een specialist. Ze kregen niet alleen een goed plan maar ook een goed ontwerp wat ook meer omzet opleverde. En als praktijkman had Wilfried een goede click met de hoveniers.

Al gauw zegde Roely, zijn vrouw, ook haar baan op om het bedrijf te ondersteunen met haar kennis. Samen legden ze in drie jaar een goed fundament om door te groeien.

In 1995 werd een nieuw kantoor gebouwd aan de rand van Oud-Aalden. Hierdoor kon uitbreiding qua personeel plaats vinden. Boukje trad in dienst en al ruim 15 jaar ontwerpt, tekent en illustreert ze inmiddels bij Tuinontwerpbureau Wilfried Reuvers.

Recente ontwikkelingen

Het ontwerpbureau houdt zich allang niet meer alleen bezig met tuin en landschap. Mede daarom is de naam veranderd in Buro voor Groene Ruimtes. Deze naam omvat meer de actuele werkzaamheden.

Professionalisering is belangrijk voor continuïteit en kwaliteit in de groene sector. Als Buro zijn we dagelijks bezig om ons verder te ontwikkelen (studie, onderzoek) op gebied van creativiteit, slagvaardigheid, beplantingen en natuurontwikkeling. Steeds wordt gekeken hoe processen en werkwijzen kunnen worden verbeterd en op zo goed mogelijke wijze te voldoen aan de wensen van de diverse opdrachtgevers. Duurzaamheid en ecologie zijn zaken die bij ons team als een rode draad door alle processen lopen.

Inmiddels is Jennifer ook aan het personeelsbestand toegevoegd. Met haar frisse kijk en nieuwe aanpak is ze een goede aanvulling en kan het Buro nog meer disciplines aan.

Buitengewoon

Wat niet is veranderd in de loop der jaren is onze focus op de klant. “We ontwerpen voor de gebruikers” Creatief zijn en altijd klaar staan voor je opdrachtgevers, snel en slagvaardig handelen waardoor we nog steeds weinig vernemen van de crisis… En dat maakt ons buitengewoon.

Reuvers Buro voor Groene Ruimtes door de jaren heen..

1993 De grote stap gemaakt!
In navolging van mijn broers en zussen, een eigen zaakbegonnen, een tuinontwerpburo, in die tijd een vrij uniek concept met ogenschijnlijk smalle basis.
Waarin ook nog de nationale economie er niet best voor stond. Gelukkig zagen enkele hoveniersbedrijven het in me zitten, deze aangevuld met vele particulieren en de start was er!
Door het geringe aanbod van werk de eerste jaren, heb ik zelf nog wat tuinen aangelegd om me te verzekeren van inkomen voor mijn gezin.
Na 2 jaar had ik ruim voldoende werk om me helemaal op het ontwerpen toe te leggen.
1995 Door het toegenomen aanbod van werk is echtgenote Roely bij in de zaak gekomen (fulltime) voor ondersteunende werkzaamheden
Opening nieuw gebouwde kantoorpand in “oudestijl” in het oud Saksische dorp Oud – Aalden, omgeven door een kijktuin/landschap van 1ha.
1996 Mijn 1e personeelslid Boukje Toussaint aangenomen na een stage van enkele maanden.
2003 Naamsverandering in Buro voor groene ruimtes, de enige goede benaming voor mijn werkzaamheden.
Het werk bestaat al lang niet meer uit het ontwerpen van particuliere tuinen, dit is inmiddels veel grootschaliger, parken, groene ruimtes in woonwijken, her bestemmingsplannen voor boerenbedrijven en kleinschalige natuurinrichting, behoren nu ook tot het pakket.
2006 Ondersteuning door 2 freelance ontwerpers/cad tekenaars Melle en Rene, beide studenten aan Larenstein hogeschool voor landschapsinrichting.
2007 Inmiddels een klanten kring opgebouwd met 14 middelgrote hoveniersbedrijven, projectontwikkelaars, gemeentes, scholen en andere instellingen.
2009 10 Jubileum Studieclub Frederiksoord, Wilfried als ex Tuinhaas is samen met enkele oud docenten van MTus Frederiksoord al 10 jaar druk in de weer om vakgenoten bij te scholen met de nodige vakkennis.Lees een artikel over de studieclub
2011 Toetreding SAR
Doordat we ons zorgen maken over het groene onderwijs zijn we toegetreden tot de School advies raad voor het groene onderwijs,
op deze wijze proberen we met onze ervaringen om een steentje bij te dragen om weer meer mensen enthousiast te maken voor het groene vak en natuurlijk het onderwijs zelf te verbeteren.