Moderne Gelderse Hoeve

Aan de rand van Nijkerk is een stijlvolle landschapstuin gerealiseerd. Er is een geslaagde samenhang ontstaan tussen de “hoeveachtige” bebouwing en erf en tuin.

Middelpunt is natuurlijk de ‘binnentuin’ met zijn gekandelaberde platanen en bloeiende borders. Van hier uit heb je┬áprachtig uitzicht over het achterliggende erf met zijn poel en paardenwei.

Het zwembad is dwars op de zichtlijn ontworpen, zodat hij minder opvalt. In verband met de veiligheid van de kleine kinderen zit er tijdelijk een wat minder fraai hekwerk omheen.

De forse platanen zijn hergebruikt en geven meteen een enorme kwaliteit aan de tuin en de parkeerplaats en zorgen voor de nodige schaduw en beschutting.

Zeer geslaagd is de wijze waarop de entree is ontworpen: een prachtige toegangspoort ingepast in een wolk van rhododendrons, die tegelijk zorgen voor de nodige privacy.

De tuin is niet alleen een lust voor het oog, ook kunnen de kinderen er heerlijk in ravotten!

Terug naar overzicht